Categorieën
Receptsuggesties

Pakketten 28 maart

Beste leden, 

Ook deze week hebben we weer een heerlijk pakket samengesteld waarmee je gerechten kunt maken met groenten in de hoofdrol. Maar natuurlijk ben je vrij om ermee te koken wat je wilt. We vinden het heel leuk als je de recepten via onze zuiderMRKT facebookpagina met ons deelt (een mailtje sturen naar info@zuidermrkt.nl mag ook).

Het zuiderMRKT-groentepakket is gevuld met ingrediënten voor zes maaltijden. In de volgorde is een beetje gedacht aan de houdbaarheid van de groenten. Zachte eerst, harde later in de week. Suggesties ter aanvulling staan tussen de haakjes. Via de site www.supportlocalmarkets.nl bieden de meeste ondernemers van de markt sinds deze week hun waar aan. Je kunt hier alles bestellen wat je gewend bent te kopen op zaterdag. Doe dat vooral. 

Stay healthy and safe! En eet smakelijk.

Zaterdag

We beginnen ouderwets simpel. Een salade met als basis verse sla, tomaten, komkommer en sjalot. Heb je nog oud brood? Bak er dan met wat gehakte knoflook en wat rozemarijn, croutons van. (iets lekkers van de Pieman, kippetje van Carla of een mootje vis van Henri)

Zondag

Tajine van zoete bataat, kikkererwten en gesneden courgette – niet alles, want ook lekker in de geroosterde groenten van woensdag – (olijven van Olives & More, gedroogde abrikozen van de The Nuthouse, verkruimelde feta van Kobunder Kaas)

Maandag

Gegrilde kerrie-bloemkool en aardappelen uit de oven, gehakte peterselie (haloumi kaas van Erik’s Delicatessen)

Dinsdag

Mac & Cheese: macaroni met prei en kaassaus. Gooi het groen niet weg. Dat kan donderdag in de soep (paddenstoelensoep van De Boleet, verse worst van Brandt en Levie)

Woensdag

Gegrilde courgette, paprika, venkelknol uit de oven. (gemengde noten zonder zout van The Nuthouse, flat bread van Bakkerij Mama)

Donderdag

Stevig gevulde soep op basis van knolselderij, winterpeen en het groen van de prei van dinsdag.

Vrijdag 

Kliekjes of beter nog, steun een horeca-ondernemer die aan bezorgen of afhalen doet. Op Help de Horeca vind je gemakkelijk een adres in de buurt.